Η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά από την χειρότερη φάση της πανδημίας, τον προηγούμενο Απρίλιο, σύμφωνα με τον δείκτη εθνικής δραστηριότητας του Chicago Fed.

Ο δείκτης, ο οποίος μετρά τη συνολική οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, μειώθηκε στις -1,09 μονάδες τον Φεβρουάριο από την αναθεωρημένη μέτρηση των +0,75 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν από την αρχική μέτρηση των 0,66 μονάδων.

Ο τρίμηνος κινητός μέσος όρος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να εξομαλύνει τη μεταβλητότητα, μειώθηκε σε -0,02 μονάδες τον προηγούμενο μήνα από τις +0,46 μονάδες τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης Chicago Fed είναι ένας σταθμισμένος μέσος όρος 85 οικονομικών δεικτών. Μόλις 34 από τις δείκτες είχαν θετική συνεισφορά τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δείκτες που αφορούν στην παραγωγή συνέβαλαν αρνητικά κατά 0,85 μονάδες στον δείκτη τον Φεβρουάριο, χαμηλότερα από τις +0,37 μονάδες τον Ιανουάριο.

Οι κατηγορίες προσωπικής κατανάλωσης και στέγασης συνέβαλαν αρνητικά 0,29% στον δείκτη του περασμένου μήνα, χαμηλότερα από τις +0,27 μονάδες τον Ιανουάριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης