Νέες θέσεις απασχόλησης στη διάρκεια του 2019, ιδίως τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους, «βλέπουν» οι εργοδότες στη Σλοβενία, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα ευρήματα ερευνών για τη συγκεκριμένη αγορά, που δημοσιεύουν τα σλοβενικά μέσα ενημέρωσης, με πιο πρόσφατη την έκθεση της εταιρείας Manpower.

   Η προοπτική για τα ερχόμενα τρία τρίμηνα παραμένει θετική, με το 15% των εργοδοτών να σχεδιάζουν νέες προσλήψεις εργατικού δυναμικού. Μόλις το 2% αναμένει ότι θα υπάρξει καθοδική τάση σ’ αυτό το πεδίο, ενώ το 82% παραμένει αμετακίνητο και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή της σύνθεσης του εργατικού δυναμικού (προσλήψεις/απολύσεις).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Στον τομέα της μεταποίησης αναμένονται οι περισσότερες προσλήψεις το ερχόμενο τρίμηνο, καθώς το 19% των εργοδοτών δήλωσε ότι είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε επιπλέον προσλήψεις.
Οι τομείς των μεταφορών, των logistics και των τηλεπικοινωνιών θα αποτελέσουν, επίσης, πηγή απασχόλησης, αφού το 18% των εργοδοτών σε κάθε τομέα δήλωσε πως είναι πιθανή η προοπτική νέων προσλήψεων. Αντίθετα, οι προοπτικές απασχόλησης σημείωσαν πτώση στους τομείς των κατασκευών και της μεταλλουργίας (-20% και -17%, αντίστοιχα).

   Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της εταιρείας Manpower, οι εργοδότες στη Σλοβενία παραμένουν αισιόδοξοι σε σχέση με ένα νέο κύκλο προσλήψεων το δεύτερο τρίμηνο του 2019 (ο δείκτης προσλήψεων παραμένει στο +10%, το χαμηλότερο ποσοστό σε διάστημα άνω των δύο ετών και μόλις μία ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης