Οι αποδόσεις στα διετή ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου σκαρφάλωσαν σε υψηλό δέκα ετών, ενώ το 10ετές της Νέας Ζηλανδίας άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

Οι αποδόσεις στο ιαπωνικό χρέος πλησίασαν το υψηλότερο επίπεδο από το 2018, ενώ στο κινέζικο χρέος διεύρυναν τα κέρδη τους μετά το χαμηλό 20 μηνών που σημείωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αποδόσεις στο διετές των ΗΠΑ κερδίζουν τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,19% στη Νέα Υόρκη, μετά το μεγαλύτερο άλμα από τον Μάρτιο του 2020 την Τετάρτη.

Το παγκόσμιο selloff στα ομόλογα έρχεται λίγο πριν τις συνεδριάσεις μεγάλων κεντρικών τραπεζών την επόμενη εβδομάδα, με τις συνεδριάσεις της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Αγγλίας και της Reserve Bank of Australia να ξεχωρίζουν.

Οι επενδυτές περιμένουν πλέον οι κεντρικές τράπεζες να ξεκινήσουν νωρίτερα τη σύσφιξη της πολιτικής τους μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παγκόσμιες αγορές γνώρισαν ένα μαζικό κύμα φυγής το περασμένο έτος, το χειρότερο από το 2005, και η έναρξη του 2022 δεν φαίνεται να είναι πιο εύκολη.

Οι αγορές επανατιμολογούν σε υψηλότερα επίπεδα τα επιτόκια εν μέσω εκτιμήσεων ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες θα χρειαστεί να δρομολογήσουν κύκλους σύσφιξης για να χαλιναγωγήσουν τον πληθωρισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης