Στον τουρισμό, στις καφετέριες και τα εστιατόρια εντοπίζεται αποκλειστικά σχεδόν η εκτίναξη της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος για τις ροές της μισθωτής απασχόλησης “Εργάνη”, τον περασμένο μήνα, τρεις στις τέσσερις νέες θέσεις απασχόλησης εντοπίστηκαν στους κλάδους των καταλυμάτων και της εστίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, 52.609 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στα καταλύματα, ενώ 23.218 στις δραστηριότητες στις υπηρεσίες εστίασης.

Συνολικά, δηλαδή στα καταλύματα και την εστίαση δημιουργήθηκαν 75.827 νέες θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, την ώρα που το σύνολο των νέων θέσεων απασχόλησης τον ίδιο μήνα ανήλθε 100.246.

Ειδικότερα, το 75% ή των ¾ των νέων θέσεων εργασίας εντοπίζονται στα καταλύματα και στην εστίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα μείωση στις νέες θέσεις απασχόλησης καταγράφεται στις τηλεπικοινωνίες, στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού, στις δραστηριότητες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και στις διοικητικές δραστηριότητες γραφείου και άλλες δραστηριότητες παροχής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις, αλλά και στις δημιουργικές δραστηριότητες, τις τέχνες και τη διασκέδαση.

Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται και στα επαγγέλματα, τα οποία ασκούνται στους παρακάτω κλάδους.

Συγκεκριμένα, 24.029 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στα επαγγέλματα του σερβιτόρου, του τραπεζοκόμου και του μπάρμαν.

Στο επάγγελμα του μάγειρα εστιατορίων και ξενοδοχείων δημιουργήθηκαν 15.052 νέες θέσεις απασχόλησης.

Στο επάγγελμα της καμαριέρας σε ξενοδοχεία δημιουργήθηκαν 1226 νέες θέσεις απασχόλησης.

Οι θέσεις για υπάλληλους υποδοχής και ενημέρωσης πελατών, ρεσεψιονίστ και γκρουμ έγινα, επίσης, κατά 7.664 περισσότερες τον Απρίλιο.

Τέλος οι νέες θέσεις εργασίας για τους λαντζέρηδες ανήλθαν σε 6.675.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης