Στο υψηλό εβδομάδας διαπραγματεύεται ο χρυσός την Παρασκευή, αφού υποστηρίζεται από την υποχώρηση του δολαρίου και τις χαμηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, ενώ οι αγορές αναμένουν οικονομικά στοιχεία που θα δώσουν εικόνα για τον ρυθμό αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Η τιμή του χρυσού παραμένει στα 1.821,60 δολάρια η ουγγιά στις 12:28 ώρα GMT. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου σημείωσαν οριακή άνοδο, της τάξης του 0,1%, και διαμορφώθηκαν στα 1.822,80 δολάρια. Ο χρυσός καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,4% από την αρχή της εβδομάδας – η υψηλότερη από τις 12 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το γεγονός ότι ο πληθωρισμός δεν ήταν τόσο υψηλός όσο σκέφτονταν οι άνθρωποι μπορεί να είναι προς όφελος του χρυσού» εξηγεί ο Μάικλ Χέισον, επικεφαλής αναλυτής στην CMC Market, ενώ προσθέτει ότι το αδύναμο δολάριο και η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων βοήθησαν να διαπραγματεύεται με κέρδη ο χρυσός.

Ο χρυσός θεωρείται επενδυτικό αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό και ένα αδύναμο δολάριο καθιστά το πολύτιμο μέταλλο πιο φθηνό για τους ξένους επενδυτές.

Αυτή την εβδομάδα οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έδωσαν το σήμα πως η αύξηση των επιτοκίων θα ξεκινήσει τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ασήμι υποχωρεί ελαφρά, πτώση 0,1%, στα 23,05 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,9% στα 978,01 δολάρια και το παλλάδιο καταγράψει κέρδη 0,2% στα 1.891,68 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης