Οι αγορές πετρελαίου ενισχύονται σήμερα, με το Brent να παραμένει πάνω από 60 δολάρια το βαρέλι, λόγω των προσδοκιών ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ για περικοπή της παραγωγής η οποία λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο θα επεκταθεί, αν και οι αυξανόμενες εξαγωγές από το Ιράκ διατηρούν τις πιέσεις στις τιμές.

Το αργό πετρέλαιο Brent διαμορφώνεται στα 60,73 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 9 σεντς ή 0,48% από το τελευταίο κλείσιμο και κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2015. Από τον Ιούνιο οι τιμές του Brent έχουν αυξηθεί πάνω από 36%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συμβόλαια του αργού West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ αυξάνονται κατά 16 σεντς, ή 0,3%, στα $ 54,06 το βαρέλι.

Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και εννέα άλλοι παραγωγοί συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για να αντιμετωπίσουν την υπερπροσφορά.

Η συμφωνία λήγει τον Μάρτιο του 2018, αλλά η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, οι οποίες ηγούνται της προσπάθειας, έχουν και οι δύο εκφράσει την υποστήριξή τους για την επέκταση της συμφωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΠΕΚ έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει επισήμως στην έδρα του στη Βιέννη, στις 30 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, η παραγωγή των ΗΠΑ αυξήθηκε σχεδόν κατά 13% από τα μέσα του 2016, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα απότομο discount της τάξης των 6,5 δολαρίων στον WTΙ έναντι του Brent.​

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης