Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Η αποδοση του 10ετους ομολόγου άγγιξε το 1,58% ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησε στο 1,53%.

Στα επίπεδα του 0,65% διατηρήθηκε η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία κυμαίνεται στο 0,652% απο 0,601%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαφαινόμενη σύγκλιση ΗΠΑ – Κίνας για τη σύναψη μίας πρώτης εμπορικής συμφωνίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων, ευνοήσε όλες σχεδόν τις ομολογιακές αγορές της ευρωζώνης.

Θετική για την αγορά των ομολόγων η σημερινή απόφαση του Eurogroup με την οποία ενέκρινε την επιστροφή των κερδών (ύψους 767 εκατ,ευρω) των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs).

Η εκταμίευση του ποσού αναμένεται να γίνει το επόμενο έτος, αφού πρώτα εγκριθεί από ορισμένα Κοινοβούλια και την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 13 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων τα 8 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 7ετές ομόλογο με 8εκατ.ευρω.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,53% απο 1,57% χθες έναντι 0,33% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,83% απο 1,80% που έκλεισε χθες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης