Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, εν μέσω ενδείξεων για πρόοδο στις σινο-αμερικανικές εμπορικές σχέσεις. Σταθερή και η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 1,37%, με το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στις 177 μονάδες βάσης.

Αξιωματούχοι από Κίνα και ΗΠΑ είχαν τηλεφωνική συνομιλία σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, καθώς οι δύο πλευρές προσπαθούν να καταλήξουν σε μια προκαταρκτική συμφωνία που θα βάλει τέλος στον εμπορικό πόλεμο, που συνεχίζεται εδώ και 16 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν μέσω ενθαρρυντικών μηνυμάτων, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης κινήθηκαν ελαφρώς ανοδικά, μετά τη στροφή των επενδυτών προς ασφαλή καταφύγια την προηγούμενη εβδομάδα, στον απόηχο της αβεβαιότητας και της ανακοίνωσης απογοητευτικών στοιχείων για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ήταν στο -0,34%, έχοντας απομακρυνθεί από τα υψηλά πενταμήνου στο -0,22% που είχε αγγίξει σε προηγούμενες συνεδριάσεις.

Τα θετικά στοιχεία για την απροσδόκητη ενίσχυση της εμπιστοσύνης των Γερμανών καταναλωτών αναπτέρωσαν το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καταναλωτικές δαπάνες βοήθησαν τη γερμανική οικονομία να αποφύγει την ύφεση στο τρίτο τρίμηνο, αν και ο μεταποιητικός τομέας παραμένει σε ύφεση.

Μεταξύ των ομολόγων από τις χώρες του Νότου, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινείτο στο 1,29% και του αντίστοιχου πορτογαλικού τίτλου στο 0,37%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης