Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, επέκρινε με δήλωσή του, ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου συνεχίζουν να “τραβούν την ανηφόρα”. Η Κυβέρνηση στερεί έτσι πολύτιμους πόρους από την πραγματική οικονομία, οδηγώντας την σε “ασφυξία”».

«Συγκεκριμένα» είπε ο κ. Σταϊκούρας «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν πλέον τα 6 δις ευρώ, αυξημένες κατά 57% από το τέλος του 2014».

«Έτσι» ανέφερε ο αρμόδιος Τομεάρχης «παρά τις εκταμιεύσεις δόσεων που προορίζονται για την εξόφλησή τους, οι οφειλές διογκώνονται, τόσο λόγω ανικανότητας της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους όσο και εξαιτίας της δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, όπως είναι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων και οι αιτήσεις συνταξιοδότησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εξαιτίας αυτής της αρνητικής εξέλιξης, η εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης από την δεύτερη αξιολόγηση, διαθέσιμης για τη χώρα από 1η Σεπτεμβρίου, μετατίθεται για το τέλος Οκτωβρίου» σημείωσε ο πρώην Υπουργός και τόνισε: «Είναι σαφές ότι η σημερινή Κυβέρνηση δεν ξέρει και δεν μπορεί να “ρίξει” ρευστότητα στην αγορά».

Καταλήγοντας στη δήλωσή τους, υπογράμμισε: «Βασικός άξονας της οικονομικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, όπως παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ., είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία, με την αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και τη σταδιακή εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης