Το “πακέτο” από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μία τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα ώστε να στηρίξει την παραγωγικότητά της με επενδύσεις και με μεταρρυθμίσεις που θα έχουν βιώσιμο και σημαντικό αντίκτυπο στην μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας, είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο 15ο ετήσιο Greek Roadshow που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η Ελλάδα θα λάβει μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης περίπου 19 δισ. ευρώ επιδοτήσεων και επιπλέον 12,5 δισ. ευρώ σε δάνεια, ενώ αναφέρθηκε και στο “μαξιλάρι” των 38 δις. ευρώ το οποίο μπορεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία όταν αυτό απαιτηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος τόνισε πως η ύφεση στη χώρα το πρώτο εξάμηνο ήταν 7,9% όταν στην Ευρωζώνη έφθασε το 9% και σε ορισμένες χώρες όπως η Ισπανία ξεπέρασε το 13%. Κάτι που απέδωσε στα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Όπως είπε η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού υπερβαίνουν, πλέον, τα 24 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη και αφορούν στη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης για τον ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλησε για την ψήφιση και υλοποίηση, του προγράμματος στήριξης δανειοληπτών που επλήγησαν από την κρίση του κορονοϊού, στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για την εταιρική διακυβέρνηση και την κεφαλαιαγορά, την προώθηση του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και στην εξυγίανση των ΕΛΒΟ, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ΕΑΒ και ΛΑΡΚΟ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης