Σημαντικές υποχρεώσεις για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φέρνει ο Ιανουάριος. Για τις 10 Ιανουαρίου, είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση του Euroworking Group για το 2019 με στόχο να προετοιμαστεί η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία με τη σειρά της είναι προγραμματισμένη για τις 21 Ιανουαρίου.

Για την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη και η άφιξη των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα.
Θα είναι η δεύτερη επίσκεψη μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ ο στόχος θα είναι και πάλι η έκδοση έκθεσης για την μεταμνημονιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η επίσκεψη, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αφενός διότι θα κριθεί αν η Ελλάδα έχει προχωρήσει με την υλοποίηση των συμφωνηθέντων για την μεταμνημονιακή περίοδο (σ.σ υπάρχει ο κατάλογος με τις 16 εκκρεμότητες που θα μπει στο μικροσκόπιο των θεσμών) και αφετέρου διότι θα εξεταστεί το κατά πόσο πληρούνται οι προϋποθέσεις για να εκταμιευτεί η πρώτη δόση με τα κέρδη από τα ANFAs και τα SMPs η οποία φτάνει στο ποσό των 620 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό τον κύκλο επαφών, θα τεθούν κρίσιμα θέματα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού –το ποσοστό είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθεί μέσα στο β’ δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου από την υπουργό Εργασίας κατόπιν έγκρισης του υπουργικού συμβουλίου- το νέο πλαίσιο για τη μείωση των κόκκινων δανείων σε συνδυασμό με το «πακέτο» προστασίας της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασμό όπως επίσης και ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για την απομείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης