Πυρά κατά της πολιτικής Τραμπ στο μέτωπο του εμπορίου εξαπέλυσε ο Τζόζεφ Στίγλιτς και προειδοποίησε πως η Κίνα δεν θα πρέπει να θεωρείται «αδύναμη» απέναντι σε «νταήδες», όπως ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Όταν έχεις να κάνεις με έναν νταή, όπως ο Τραμπ, δεν απαντάς αδύναμα» δήλωσε ο Στίγκλιτς στην τηλεόραση του Bloomberg. «Γνωρίζουμε για την πολιτική του κατευνασμού από το Μόναχο. Είναι ένα διαφορετικό είδος πολέμου, αλλά σε έναν εμπορικό πόλεμο, ο κατευνασμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολοένα και περισσότερες απαιτήσεις» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτίμησε ακόμη ότι η Κίνα είναι σε καλύτερη θέση από τις ΗΠΑ να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις, εάν η τρέχουσα διαμάχη εξελιχθεί σε εμπορικό πόλεμο ευρείας κλίμακας. «Έχει τα εργαλεία και τους πόρους να στηρίξει όσους πληγούν από τον πόλεμο, ενώ οι ΗΠΑ όχι» είπε.

Υπενθύμισε δε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη «κάθεται» σε συναλλαγματικά αποθέματα ύψους 3 τρισ. δολαρίων, τα οποία και μπορεί να χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή. Αντιθέτως στις ΗΠΑ τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι περιορισμένα.

naftemporiki.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης