Η βουλγαρική οικονομία κατατάσσεται στην 49η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum). Το 2019, η Βουλγαρία «αναρριχήθηκε» σε δύο θέσεις στην κατάταξη του WEF, η οποία αποτελείται από 141 χώρες παγκοσμίως, καταλαμβάνοντας 64,9 μονάδες.

Η βουλγαρική οικονομία είναι πιο ανταγωνιστική σε σχέση με τις περισσότερες οικονομίες της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα, η βουλγαρική οικονομία είναι πιο μπροστά από τη Ρουμανία (51η θέση), την Τουρκία (61η θέση), την Κροατία (63η θέση), τη Σερβία (72η θέση), το Μαυροβούνιο (73 θέση), την Αλβανία (81η θέση) και τη Βόρεια Μακεδονία (82η θέση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τη δεκαετία μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι περισσότερες οικονομίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε ένα κύκλο που χαρακτηρίζεται από χαμηλή αύξηση της παραγωγής. Οι οικονομίες που επενδύουν στην επανεκπαίδευση και την ενίσχυση της υποδομής θα αντισταθούν καλύτερα στην παγκόσμια επιβράδυνση.

«Οι χώρες που επικεντρώνονται στην υποδομή, τη γνώση, την έρευνα και την ανάπτυξη στις οικονομικές πολιτικές τους είναι πιο επιτυχημένες από εκείνες που επικεντρώνονται αποκλειστικά στους παραδοσιακούς παράγοντες ανάπτυξης» δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σουάμπ (Klaus Schwab).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης