Ειδικό συνέδριο για την εκπαίδευση και την έρευνα στην τεχνολογία blockchain και στα ψηφιακά νομίσματα, με τίτλο «DECENTRALIZED 2018», διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Αθήνα, μεταξύ 14-16 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Πάνω από 70 διεθνείς ομιλητές, στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί και τεχνικοί εμπειρογνώμονες θα μοιραστούν την εξειδικευμένη τεχνογνωσία τους στα πεδία εφαρμογής και τις επιδράσεις της «επανάστασης του blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, πάνω από 20 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετέχουν ως εκθέτες (exhibitors), παρουσιάζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 1.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, καθώς και καθηγητές και φοιτητές.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν οι επιδράσεις της τεχνολογίας blockchain σε τομείς όπως είναι οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, η υγεία, η δημόσια διοίκηση και η εκπαίδευση.

Ακόμα, θα υπάρχουν θεματικές συζητήσεις σχετικά με τις επιδράσεις στη νομοθεσία και το κανονιστικό πλαίσιο (π.χ. GDPR), τη διαμόρφωση πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τις κοινωνικές και ηθικές διαστάσεις του blockchain κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, θα παρουσιαστούν οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και επιστημονικές εργασίες, ιδίως, στη σύγκλιση του blockchain με τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ).

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.decentralized.com.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης