Στην Ολλανδία περιμένουν πτωτική αναθεώρηση του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 14:05
Στην Ολλανδία περιμένουν πτωτική αναθεώρηση του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη

Ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης Κλάας Κνοτ δήλωσε ότι αναμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα αναθεωρήσει πτωτικά αργότερα σήμερα τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Άμστερνταμ, ο Κνοτ δήλωσε ότι αναμένει το ΔΝΤ να αναθεωρήσει επί τα χείρω τις προβλέψεις του λόγω των αβεβαιοτήτων που προκύπτουν από το Brexit και την ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

«Λόγω όλων αυτών των αβεβαιοτήτων, οι προοπτικές ανάπτυξης είναι λιγότερο ρόδινες σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα», δήλωσε ο Κνοτ.

«Η ΕΚΤ προβλέπει ρυθμό παγκόσμιας ανάπτυξης γύρω στο 3% φέτος και αναμένω ότι το ΔΝΤ, που θα δημοσιοποιήσει την πρόβλεψή του αργότερα σήμερα, επίσης θα περιλαμβάνει χαμηλότερη πρόβλεψη για την ανάπτυξη αντίστοιχου μεγέθους».

Το ΔΝΤ αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη στις 16.00 ώρα Ελλάδας. Οι προβλέψεις του αναμένεται να αποτυπώνουν τις πρόσφατες προειδοποιήσεις για μια «συγχρονισμένη επιβράδυνση» καθώς συσσωρεύονται οι αρνητικές επιπτώσεις του δασμολογικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 14:05