Το Ελληνο-Σουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα, διοργανώνει το 7ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας, με τίτλο: «Δράση για την Κλιματική Αλλαγή: Προκλήσεις & Λύσεις», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 19 Μαΐου και ώρα 13.00, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Κατά τις εργασίες του Φόρουμ θα εξεταστούν οι προκλήσεις, αλλά και οι ευκαιρίες που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή για τις επιχειρήσεις, την οικονομία και την κοινωνία. Στόχος, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι να αναδειχθούν οι στρατηγικές που υιοθετούνται σε διεθνές και ευρωπαϊκό πλαίσιο, εστιάζοντας στη σουηδική και στην εγχώρια πρακτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνεται ότι θεμέλιος θεματικός πυλώνας του 7ου Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας – Σουηδίας είναι η αποτίμηση των τρεχουσών συνθηκών και αναγκών, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στους μηχανισμούς πολιτικής προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση επικείμενων απειλών, η χρηματοδότηση μηχανισμών προσαρμογής και διαχείρισης, καθώς και η συνεισφορά εργαλείων τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT). Επίσης, θα διερευνηθεί και η κυκλική οικονομία ως μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.

Κεντρικός ομιλητής του Φόρουμ, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, θα είναι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν η πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνο – Σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ουρανία Πατσιοπούλου, καθώς και ο πρεσβευτής της Σουηδίας στην Ελλάδα Γιόχαν Μπόργκσταμ (Johan Borgstam) .

Τις εργασίες του Φόρουμ θα συντονίσει η Μαρία Μπούρα, Executive Advisor σε θέματα Strategy, Leadership, 5G.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περαιτέρω, υπογραμμίζεται πως με διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές από διαφορετικούς επιστημονικούς κι επιχειρηματικούς τομείς που σχετίζονται με τις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, το 7ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Σουηδίας αποβλέπει στη δημιουργία ενός κοινού τόπου συζήτησης για το μέλλον των δράσεων για την Κλιματική Αλλαγή, στη γνώση και την αλληλεπίδραση μεταξύ διαφορετικών φορέων, επιστημονικών και επιχειρηματικών κλάδων, και στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ εταιριών και συνεργατών από την Ελλάδα και τη Σουηδία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης