Στο 3,75% το guidance για το ελληνικό ομόλογο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018, 11:46
Στο 3,75% το guidance για το ελληνικό ομόλογο
Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ελληνικό επταετές ομόλογο, με το guidance να διαμορφώνεται στο 3,75%.

Σύμφωνα με το Reuters, το ομόλογο θα είναι τίτλος αναφοράς (benchmark).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η έκδοση του ομολόγου ανακοινώθηκε τη Δευτέρα επίσημα από τις Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura.

Την τελευταία φορά που η Ελλάδα «βγήκε» στις αγορές ήταν μέσω κοινοπρακτικού ομολόγου τον Ιούλιο, όταν είχε αντλήσει 3 δισ. ευρώ.

Το ελληνικό Δημόσιο είχε αρχικά προγραμματίσει να διεξαγάγει την πώληση του ομολόγου την Τρίτη, αλλά άλλαξε τα σχέδιά του ύστερα από το έντονο sell off στα χρηματιστήρια.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε διευκρινίσει, ωστόσο, ότι η πώληση θα προχωρούσε το συντομότερο δυνατό, με τον ίδιο να δηλώνει τη Δευτέρα ότι η έκδοση θα διεξαχθεί «εντός της εβδομάδας».

Η Ελλάδα θέλει ένα μαξιλάρι ύψους 19 δισ. ευρώ για την κάλυψη των αποπληρωμών του χρέους μετά την έξοδο από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης και σχεδιάζει να εκδώσει τρία νέα ομόλογα μέχρι τον Αύγουστο.

Η νέα έκδοση ομολόγου θεωρείται ευρέως ως ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα επιθυμεί να αποκτήσει ανεξάρτητη χρηματοδότηση από τις διεθνείς αγορές, κάτι που σημαίνει ότι σημειώνει πρόοδο όσον αφορά στη διαχείριση των οικονομικών της.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018, 11:46