Το κόστος που συνεπάγονται πολλές διατάξεις του νομοσχεδίου εξετάζεται από τους ευρωπαίους εταίρους και βεβαίως συναρτάται με την έγκαιρη καταβολή της δόσης που περιμένει η χώρα.

Ο κρατικός προυπολογισμός θα επιβαρυνθεί όπως καταγράφεται στην εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχεδίου και είναι αμφίβολο εάν αυτό θα γίνει αποδεκτό από τους Θεσμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο μεγάλο crash test θα γίνει αύριο στο πλαίσιο του EWG στο οποίο πέραν του πολυνομοσχεδίου θα αποτιμηθούν και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, που θα πρέπει να έρθουν τις επόμενες ημέρες εκτός Βουλής μέσα από εφαρμοστικές διατάξεις.

Στο βάθος της αποτίμησης αυτής δεν είναι παρά η έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν που γράφεται εδώ και εβδομάδες, και η οποία ουσιαστικά θα κρίνει εάν η τρίτη αξιολόγηση είναι δυνατό να ολοκληρωθεί έως τις 22/1 που συνεδριάζει το Eurogroup.

Αύριο επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα της δόσης, με τις κυβερνητικές επιδιώξεις για νέο ενισχυμένο πακέτο να συνδέονται άρρηκτα με την ανάγκη μίας θετικής αποτίμησης προόδου. Εκκρεμότητα παραμένει και η νέα επιστολή προθέσεων προς το ΔΝΤ με τις επικαιροποιημένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης