Στο μικροσκόπιο των Ευρωπαίων βρίσκεται η φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι αντιβαίνει στους διεθνείς κανόνες εμπορίου και θέτει υπό πίεση τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Η μεταρρύθμιση, η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1980 έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία και ετοιμάζει αναλυτική αποτίμηση των επιπτώσεών της, εξετάζοντας πρωτίστως εάν συνάδει με το πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το εάν θα μπορούσε η Κομισιόν να υποβάλλει αίτηση διαμαρτυρίας στον ΠΟΕ, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, τόνισε πως οι κινήσεις των Βρυξελλών θα εξαρτηθούν από τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξει η Κομισιόν.
«Όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές» τόνισε.

Από την πλευρά του ο Γερμανός ομολόγός του, Πέτερ Αλτμάιερ, σημείωσε πως θα εξεταστούν όλες οι πτυχές της μεταρρύθμισης και η Ε.Ε. θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα γίνουν σεβαστοί οι κανόνες του ΠΟΕ.
«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποτρέψουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό» διεμήνυσε.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ανέφερε ότι από τη στιγμή, που δεν έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για πιθανά αντίποινα ή άλλα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης