Έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμη επεσήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» με αφορμή την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου τη Δευτέρα.

Ο κεντρικός τραπεζίτης μεταξύ άλλων δήλωσε πως παραμένουν ακόμη άλυτα προβλήματα από το υψηλό δημόσιο χρέος, μέχρι την ανεργία, την Παιδεία αλλά και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προειδοποίησε επίσης ότι δεν υπάρχει περιθώριο αθέτησης των συμφωνηθέντων, καθώς τότε υπάρχει κίνδυνος να μας εγκαταλείψουν οι αγορές.

«Ουδείς αμφισβητεί σήμερα ότι η διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 είχε σημαντικό κόστος για την οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και το κλίμα εμπιστοσύνης» είπε. 

Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα όπως ανέφερε οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα θα αποτελέσουν τροχοπέδη για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, ειδικά εάν συνδυαστούν με υψηλή φορολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει, όχι στο τόσο μακρινό μέλλον, να συζητηθεί με τους εταίρους μας», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης