Δεσμεύσεις από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ για την εφαρμογή φιλόδοξης βιομηχανικής στρατηγικής, τον ορισμό αντιπροέδρου της Κομισιόν αποκλειστικά για τη βιομηχανία και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας, ζητούν -ενόψει των ευρωεκλογών- οι ευρωπαϊκοί βιομηχανικοί σύνδεσμοι.

Το «μανιφέστο» συνυπογράφουν ο «ΣΕΒ – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών» και η «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη», μαζί με 27 κλαδικούς και περιφερειακούς βιομηχανικούς συνδέσμους της Ελλάδας και άλλους 370 βιομηχανικούς συνδέσμους της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνουν, «σήμερα, σε όλη την Ευρώπη, 52 εκατομμύρια άνθρωποι με τις οικογένειές τους επωφελούνται, είτε άμεσα είτε έμμεσα, από την εργασία στον βιομηχανικό τομέα. Οι αλυσίδες εφοδιασμού μας αποτελούνται από εκατοντάδες χιλιάδες καινοτόμων ΜΜΕ, ενώ μεγαλύτεροι προμηθευτές εξάγουν την ευρωπαϊκή βιομηχανική υπεροχή σε όλον τον κόσμο».

Σε άλλο σημείο του μανιφέστου επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται άμεσα μία φιλόδοξη βιομηχανική στρατηγική, ούτως ώστε να είναι ανταγωνιστική με τις υπόλοιπες παγκόσμιες δυνάμεις όπως την Κίνα, την Ινδία και τις ΗΠΑ, κράτη τα οποία έχουν τοποθετήσει τη βιομηχανική ανάπτυξη σε εξέχουσα θέση στην πολιτική ατζέντα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης