Σε ράλι δαπανών προχωρά η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέψει την ήττα στις εκλογές”, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Times” του Λονδίνου, σύμφωνα με το vima.gr.

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας που παλεύει για την θέση της προσλαμβάνει 10.550 δασκάλους σε μια προσπάθεια να κερδίσει την λαϊκή υποστήριξη, εν όψει των πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου», συνεχίζουν οι Times σε ένα άρθρο τους-κόλαφο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Times Λονδίνου επισημαίνουν πως η απόφαση βρήκε σύμφωνο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο λόγω της βαριάς ήττας ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ γίνεται ειδική αναφορά και στο πρόσφατο σκάνδαλο με τις προσλήψεις στη Βουλή.

Όσον αφορά την Παιδεία, οι Times δεν ξεχνούν να αναφέρουν την επιχείρηση εξυγίανσης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που οδήγησαν στην έξοδο περίπου 8.500 εκπαιδευτικούς είτε με πρόωρη συνταξιοδότηση είτε με απολύσεις.

Σημειώνεται πως λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό, οι δανειστές είχαν απαιτήσει την μείωση των θέσεων των δασκάλων κατά 15.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο τώρα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προχωρά σε “άμεσες προσλήψεις”, με το πρώτο κύμα να αφορά 5.250 δασκάλους και καθηγητές για την σχολική χρονιά 2020-21, ενώ άλλοι τόσοι θα προσληφθούν την επόμενη χρονιά.

«Σε κάθε περίπτωση, η καμπάνια προσέγγισης ψηφοφόρων από την κυβέρνηση, έχει ήδη υποστεί ισχυρό πλήγμα, καθώς την Παρασκευή ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μπλόκαρε ένα κύμα προσλήψεων, όταν η αναπληρώτριά του, ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε τη θέση της για να εξασφαλίσει μια καλοπληρωμένη θέση για την κόρη της», καταλήγει το ρεπορτάζ των “Times”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης