Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), στην οποία διατυπώνει τα αιτήματα του κλάδου.

Συγκεκριμένα, με την επιστολή, η ΠΟΕΕΤ εκφράζει τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου και ζητάει να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αιτήματα είναι τα εξής:

   – Να συνεχιστεί η επιδότηση ανεργίας, μέχρι την ημέρα επαναπρόσληψης την 1η Ιουλίου.

   – Για όσους θα παραμείνουν άνεργοι εφέτος το καλοκαίρι να εξακολουθήσουν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας, μέχρι την έναρξη της περιόδου 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   – Να μπουν στις ρυθμίσεις όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς χιλιάδες έμειναν εκτός είτε γιατί δεν πήραν επίδομα ανεργίας ή εποχικό είτε γιατί εργάζονται με συμβάσεις μίας ημέρας είτε είναι στα προγράμματα μετεκπαίδευσης.

   – Να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων γι’ αυτούς που θα δουλέψουν για το επίδομα ανεργίας το χειμώνα του 2020 από 100 σε 50, αφού στην καλύτερη περίπτωση θα εργαστούν για δύο μήνες.

   – Να καλυφθούν οι μισθοί στο επίπεδο της κλαδικής σύμβασης ξενοδοχοϋπαλλήλων, που ισχύει, μέχρι 31/08/2020 και είναι γενικώς υποχρεωτική.

   – Κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.

   – Να κηρυχθεί υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό.

   Στην ανακοίνωση, η ΠΟΕΕΤ επαναφέρει το αίτημα για συνάντηση-τηλεδιάσκεψη, «ώστε να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης