Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ δεσμεύθηκαν σήμερα να βάλουν τέλος στην ανεργία και υποσχέθηκαν περισσότερη αστυνόμευση, νέες κατοικίες και αυξημένη στήριξη για τις οικογένειες εντός οκτώ ετών καθώς παρουσίασαν το πρόγραμμά τους για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, στις οποίες η Μέρκελ θα επιδιώξει μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία.

Με τη γερμανική οικονομία – τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη – να καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό τους κόμμα στη Βαυαρία, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), έχουν διαβεβαιώσει τους ψηφοφόρους ότι δεν θα αυξήσουν τους φόρους και θα προχωρήσουν σε περισσότερες επενδύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, οι συντηρητικοί διατηρούν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και πάλι θα χρειαστεί να συμμαχήσουν με άλλο κόμμα για να κυβερνήσουν.

Σήμερα προσθέσανε στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις το στόχο της πλήρους απασχόλησης, την οποία προσδιορίζουν ως ποσοστό ανεργίας κάτω του 3%, έως το 2025.
«Νομίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό”, δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον ηγέτη της CSU Χορστ Ζεεχόφερ για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα, στο οποίο οι συντηρητικοί έδωσαν τον τίτλο “Ευημερία και Ασφάλεια για Όλους».
Το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία είναι σήμερα στο 5,5% και το επίπεδο του 3% έχει να καταγραφεί στη Γερμανία από τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Τα συντηρητικά κόμματα θέλουν επίσης να προσφέρουν 1,5 εκατ. κατοικίες κατά τη διάρκεια της επόμενης κοινοβουλευτικής θητείας και να διευρύνουν το ευρυζωνικό δίκτυο της Γερμανίας.
Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, η Μέρκελ δήλωσε ότι θέλουν ένα “σχέδιο Μάρσαλ” για την Αφρική. Παράλληλα, δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τη νέα γαλλική κυβέρνηση για να αναπτύξουν την ευρωζώνη βήμα-βήμα, αλλά είναι αντίθετοι στην αμοιβαιοποίηση των χρεών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης