Οι επενδυτές έχουν επιστρέψει από την αργία του Memorial Day, η οποία σηματοδοτεί την ανεπίσημη έναρξη της θερινής περιόδου, με μια διάθεση ρευστοποιήσεων.

Αυτό καθώς οι εμπορικές εντάσεις έχουν παγώσει μετά και τα φρέσκα σχόλια του Προέδρου Trump που έδειξαν να προσφέρουν ήπια ενθάρρυνση για την πορεία εξέλιξης των εμπορικών διαπραγματεύσεων. Μιλώντας από την Ιαπωνία, ο Trump είπε πως αναμένει μια συμφωνία «κάποια στιγμή στο μέλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό βέβαια είναι αρκετά αόριστο για τις αγορές που εναποθέτουν ολοένα περισσότερο τις ελπίδες τους σε μια συμφωνία κατά τη σύνοδο της G20 τον Ιούνιο, όπου θα συναντηθεί ο Trump με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping.

Οι επενδυτές ίσως θελήσουν να βρουν κάτι να στρέψουν την προσοχή τους μέχρι τότε, κι αυτό μπορεί να είναι το bitcoin. Μαζί με το θεμρόμετρο της Νέας Υόρκης, ανεβαίνει κι αυτό του κρυπτονομίσματος.

Την Κυριακή άγγιξε τα 9.000 δολάρια, ένα επίπεδο που δεν είχε καταγραφεί ξανά φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή του Think Markets, Naeem Aslam, τα σημάδια δείχνουν προς ένα φρέσκο ράλι για το bitcoin.

«Εάν δεν είστε ήδη έτοιμοι, τότε ετοιμαστείτε, γιατί η τιμή του bitcoin πρόκειται να ξεπεράσει τα 10.000 δολάρια, ανακτώντας το ήμισυ των απωλειών της από το ιστορικό υψηλό, σε μια πραγματικά αμήχανη στιγμή για όλους όσους έχουν προβλέψει ότι το νόμισμα δεν θα ανακάμψει ποτέ», προέβλεψε ο Aslam σε σημείωμα προς τους πελάτες του.

Ο αναλυτής προβλέπει, μάλιστα, ότι η υπέρβαση του επιπέδου αυτού θα γίνει αυτή την εβδομάδα ή και την επόμενη, σημειώνοντας ότι το bitcoin διαπραγματεύεται πάνω από τους κινητούς μέσους όρους 50, 100 και 200 ημερών.

«Οι κινητοί μέσοι όροι είναι πολύ σημαντικού επειδή καθορίζουν την τάση”, εξηγεί. “Εάν η τιμή παραμένει πάνω από αυτούς, τότε η ανοδική τάση είναι ισχυρή, ενώ όταν αρχίσει να πέφτει κάτω από αυτούς, τότε έχουμε καθοδική τάση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης