Το πετρέλαιο υποχώρησε αφού έφτασε τα $75 το βαρέλι στο Λονδίνο για πρώτη φορά εδώ και πάνω από δύο χρόνια καθώς οι traders περίμεναν να δουν πως ο Οpec+ θα καταφέρει να χειριστεί μια ταχέως σφιχτή αγορά.

Το Brent σημείωσε άνοδο άνω των 75 δολαρίων κατά την ώρα των συναλλαγών στην Ασία καθώς οι δείκτες έδειξαν ότι η ζήτηση συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά. Τα κέρδη άρχισαν να μειώνονται καθώς η Ρωσία -η οποία ηγείται από κοινού με τη Σαουδική Αραβία τον συνασπισμό του ΟΠΕΚ +- λέγεται ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προτείνει η ομάδα να αυξήσει την παραγωγή όταν συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H αγορά, όπως διευκρινίζει το Bloomberg, συνεχίζει να σταθεροποιείται ανοδικά. Η Genscape Inc. ανέφερε ότι τα αποθέματα στο κέντρο αποθήκευσης της Cushing υποχώρησαν ξανά την περασμένη εβδομάδα από το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα.

Το Brent είναι πιο ακριβό σε σχέση με το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής σε 21 μήνες. Αυτό είναι πιθανό να ενισχύσει την όρεξη των ασιατικών διυλιστηρίων για βαρέλια από τον Περσικό Κόλπο που συνδέονται με το αργό από το Ντουμπάι εις βάρος της Αtlantic Basin.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το αργό πετρέλαιο κατέγραψε άνοδο άνω του 40% φέτος, καθώς η ισχυρή ανάκαμψη από την πανδημία στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη υποστηρίζει την αύξηση της κατανάλωσης καυσίμων, αν και η επιστροφή του ιού σε περιοχές της Ασίας δείχνει ότι η ανάκαμψη θα είναι άνιση. Το Brent μπορεί ακόμα και να αυξηθεί στα 100$ το βαρέλι το επόμενο έτος, καθώς η ζήτηση ταξιδιού ανακάμπτει, σύμφωνα με την Bank of America Corp.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αισιοδοξία της ζήτησης έχει πλέον καθιερωθεί και η σύσφιξη της αγοράς βρίσκεται πολύ στο προσκήνιο» δήλωσε η Vandana Hari, ιδρύτρια της Vanda Insights. «Εάν υπάρχει παύση σε αυτό το ράλι, πιθανότατα θα προέλθει από την πλευρά της προσφοράς» πρόσθεσε.

Οι traders αποτιμούν το αργό για παράδοση Σεπτεμβρίου συμβολαίων Οκτωβρίου στα $1,12 το βαρέλι τη Δευτέρα. Πριν από αυτό το χάσμα μεταξύ των τρίτων και τέταρτων κοντινότερων συμβολαίων ήταν περίπου πάνω από $1 σε δύο περιόδους τα τελευταία 13 χρόνια, το 2008 και από τα μέσα του 2013 έως τα μέσα του 2014.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης