Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σχεδιάζει πρόγραμμα σεμιναρίων στην 84η ΔΕΘ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019, 12:20
Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σχεδιάζει πρόγραμμα σεμιναρίων στην 84η ΔΕΘ

Πρόγραμμα σεμιναρίων, παρουσιάσεων, συζητήσεων και workshops με θέματα υψηλού ενδιαφέροντος προγραμματίζει το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της εφετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το επιμελητήριο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ως διοργανωτής του περιπτέρου της τιμώμενης χώρας των ΗΠΑ, στην 83η ΔΕΘ, εισήγαγε ένα νέο μοντέλο παρουσίας αυξημένου ενδιαφέροντος στην έκθεση, με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων επιχειρήσεων ευρέος ενδιαφέροντος και την οργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων, που ενίσχυσαν το εμπορικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον στον θεσμό και δημιούργησαν ελπίδα και προοπτικές ώστε να αποκτήσει ξανά η ΔΕΘ την αξία και τη σημασία που της αρμόζει.

Το επιμελητήριο, όπως σημειώνεται, κεφαλαιοποιεί την επιτυχία και σχεδιάζει ένα συνεκτικό πρόγραμμα για την 84η ΔΕΘ, αξιοποιώντας το ευρύ δίκτυο επαφών του και τη μακρά τεχνογνωσία του.

Καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια συνέχειας αυτής της επιτυχούς δράσης με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων αλλά και ενισχύοντας τις δυνατότητες και ευκαιρίες της χώρας ώστε να διεκδικήσει όχι μόνο επενδύσεις αλλά και γεωπολιτικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019‬, σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ και του αμερικανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη ένα πρόγραμμα σεμιναρίων, παρουσιάσεων, συζητήσεων και workshops με θέματα υψηλού ενδιαφέροντος που θα εντάσσονται σε κατηγορίες όπως:

    -Τεχνητή Νοημοσύνη και Ρομποτική

   - Μαζικά δεδομένα

   - Άμυνα και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

   - Έξυπνες πόλεις

   - Κυκλική οικονομία

   - Νέα Χρηματοπιστωτικά Μέσα

    -Γεωργία & Νέες Τεχνολογίες

   - Νέο περιβάλλον λιανικής πώλησης

   - Κοινωνικά μέσα και Δημοκρατία

   - Επιχειρηματικότητα & Επενδυτές

   - Εκπαίδευση και Νέες πρακτικές

   - Αστική Ανάπτυξη και Αρχιτεκτονική

   - Ανταγωνιστικότητα και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

   - Δημιουργία κινούμενων εικόνων και ψηφιακού οικοσυστήματος

   - Αναβίωση της πολιτισμικής οικονομίας.

Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο εντός των εγκαταστάσεων της HELEXPO.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Νικόλας Μπακατσέλος δήλωσε σχετικά: «Η 83η Δ.Ε.Θ. ήταν μια μοναδική ευκαιρία για την πόλη και την περιοχή, καθώς ποτέ άλλοτε στο κοντινό παρελθόν δεν υπήρξε η ευκαιρία αλληλεπίδρασης με τόσο σημαντικούς παίκτες του παγκόσμιου επιχειρηματικού και πολιτικού γίγνεσθαι. Το Επιμελητήριο αισθάνεται υπεύθυνο να συνεχίσει αλλά και να ενισχύσει τις προσπάθειές του στη βοήθεια της χώρας να προχωρήσει μπροστά, αξιοποιώντας τις προοπτικές που διαμορφώνονται στην περιοχή μας, τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία σε κάθε κλάδο της οικονομίας».

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019, 13:03