Οι τιμές του χρυσού αυξάνονται για τέταρτη ημέρα καθώς οι προσδοκίες ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα εφαρμόσει τις μεγαλύτερες φορολογικές μεταρρυθμίσεις της χώρας σε 30 χρόνια, κρατούν το δολάριο σταθερό.

Ο χρυσός έχει αυξηθεί περισσότερο από 2% από το χαμηλό πέντε μηνών στα 1.235,92 δολ. η ουγγιά στις 12 Δεκεμβρίου, λαμβάνοντας ώθηση από την εξασθένηση του δολαρίου που καθιστούν το χρυσό φθηνότερο για κατόχους άλλων νομισμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδυτές αναμένεται να είναι προσεκτικοί σε ό,τι αφορά το κτίσιμο νέων θέσεων στο πολύτιμο μέταλλο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και οι τιμές οδεύουν στο να καταγράψουν το πιο περιορισμένο εύρος συναλλαγών τους σε επίπεδο τριμήνου, εδώ και μια δεκαετία.

Η τιμή spot του χρυσού αυξάνεται κατά 0,2% στα 1,264,52 δολ. η ουγγιά ενώ τα συμβόλαια χρυσού στις Η.Π.Α. Κινούνται 0,3% υψηλότερα στα 1,267,70 δολ. η ουγγιά.

Το δολάριο έχει υποχωρήσει από το υψηλό ενός μήνα που άγγιξε στις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο σταθεροποιήθηκε την Τετάρτη μετά την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ όπου ενέκρινε την φορολογική μεταρρύθμιση ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που θα μπορούσε να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των άλλων τιμών των πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι παρέμεινε αμετάβλητο στα $ 16,12 η ουγγιά. Η πλατίνα αυξάνεται κατά 0,3% στα 916,30 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο κινείται επίσης 0,3% υψηλότερα, στα $ 1,025,22.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης