Το γαλλικό βοδινό πάει Κίνα

Το γαλλικό βοδινό πάει Κίνα
Η Κίνα υπέγραψε σήμερα συμφωνία με τη Γαλλία για την εισαγωγή βοδινού από την ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.
Η συμφωνία αφορά προδιαγραφές σε θέματα υγιεινής και ελέγχων για το γαλλικό βοδινό, σύμφωνα με τη δήλωση που ανέγνωσε Κινέζος αξιωματούχος κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού.

Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της άρσης του κινεζικού εμπάργκο στο γαλλικό βοδινό πέρυσι, μια απαγόρευση που χρονολογείται από την κρίση με την ασθένεια των τρελών αγελάδων στην Ευρώπη πριν από δύο δεκαετίες. Ωστόσο, το Πεκίνο πρέπει να πιστοποιήσει τις μονάδες επεξεργασίας πριν μπορέσει να αποσταλεί βοδινό κρέας.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την υπογραφή της συμφωνίας στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο, δήλωσε ότι η Κίνα είναι διατεθειμένη να αγοράσει περισσότερα αγροτικά προϊόντα από τη Γαλλία.

Η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αυτή τη στιγμή τις δικές τους εμπορικές διαμάχες με τις ΗΠΑ, και η Κίνα αναζητά κοινό έδαφος με την ΕΕ προκειμένου να αντιταχθούν σε αυτό που το Πεκίνο θεωρεί αμερικανικό προστατευτισμό.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 15:09