Αύξηση 1,2 % κατέγραψε η παραγωγή ασφαλίστρων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών.

Η θετική επίδοση σημειώθηκε παρά τη μείωση των ασφαλίστρων αυτοκινήτων, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους ο οποίος ωστόσο ανέκαμψε σημαντικά το μήνα Ιούνιο ενόψει της εφαρμογής των μέτρων εντοπισμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, η εξέλιξη της παραγωγής ασφαλίστρων, όπως αποτυπώνεται στα αποτελέσματα 50 ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της Ένωσης, που αντιπροσωπεύουν το 97,2% περίπου της συνολικής παραγωγής, για το α΄ εξάμηνο του 2017 έχει ως εξής:

•Οι ασφαλίσεις Ζωής παρουσιάζουν συνολική αύξηση 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
•Οι ασφαλίσεις Ζημιών σημειώνουν αύξηση 1,0% για το ίδιο διάστημα παρουσιάζοντας μικτή εικόνα: μείωση 1 % για τον κλάδο αυτοκινήτου και αύξηση 2,3 για τους λοιπούς κλάδους ζημιών.

Στο θετικό πρόσημο συνεισέφερε ο περιορισμός του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων που παρατηρείται από τον Ιούνιο, οπότε οι ασφαλίσεις ζημιών παρουσίασαν αύξηση 10,2 %.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Δημήτρης Μαζαράκης, επισημαίνει τα εξής:

«Η πρόσβαση σε επαρκείς υπηρεσίες υγείας και η εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης στο μέλλον αποτελούν πρωταρχικές ανάγκες των πολιτών στην Ελλάδα του σήμερα. Η τάση αυτή βλέπουμε να αποτυπώνεται σταδιακά με την αύξηση της ζήτησης προγραμμάτων υγείας, ομαδικών συνταξιοδοτικών και επενδυτικών. Ως κλάδος διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία και συναισθανόμαστε τη βαρύτητα του ρόλου που μας αναλογεί. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη δημιουργία σύγχρονων και εξατομικευμένων λύσεων και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε ολοένα καλύτερη σχέση κόστους / παροχής.
Η Ιδιωτική Ασφάλιση στηρίζει και θα στηρίζει την αξιοπρέπεια του Έλληνα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης