Ανησυχία για τις συνθήκες στις διεθνείς αγορές μετοχών εκφράζει το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείου του πλανήτη, παρ΄ά το γεγονός ότι το τρίτο τρίμηνο εξασφάλισε κέρδη ύψους 21 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για το νορβηγικό ταμείο, με τον επικεφαλής του Ίνγκβε Σλίνγκσταντ, να υπογραμμίζει πως το γεγονός ότι περιορίζεται συνεχώς ο αριθμός των αγορών, που τα πηγαίνουν καλά καθώς και ότι μέσα στην κάθε αγορά ολόενα και λιγότερες επιχειρήσεις είναι αυτές, που στηρίζουν τους δείκτες, αποτελεί «ανησυχητική ένδειξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προετοιμαζόμαστε για αναταραχή στην αγορά» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο Όσλο.

Το ταμείο, που δημιουργήθηκε από τα πετρελαϊκά έσοδα της Νορβηγίας, είχε κέρδος 2,1% ή 21 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, ενώ συνολικά το πρώτο εννιάμηνο πέτυχε απόδοση 2,33%.

Το ταμείο έχει στην κατοχή του το 1,4% των παγκόσμιων μετοχών. Τα κέρδη του από αυτές ήταν 3,1% το τελευταίο τρίμηνο, ενώ από τις επενδύσεις σε real estate 1,9%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eίχε απώλειες 0,3% από τις τοποθετήσεις στα ομόλογα. Στα τέλη του τρίτου τριμήνου το μερίδιο των μετοχών στο χαρτοφυλάκιό του ήταν 67,6%, των ομολόγων στο 29,7% και των ακινήτων στο 2,7%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης