Νέα πτώση καταγράφει ο χρυσός εν μέσω του sell off που πλήττει τις διεθνείς αγορές, “εγκαταλείποντας” για μια ακόμη ημέρα τον ρόλο του ως ασφαλές καταφύγιο, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε νέο γύρο αναγκαστικών πωλήσεων προκειμένου να καλύψουν ανοικτές θέσεις τους στις αγορές μετοχών.

Παρότι, με το άνοιγμα της Wall Street ο δείκτης S&P 500 σημείωσε πτώση άνω του 8% ενεργοποιώντας τον “αυτόματο διακόπτη” (circuit breaker) με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαπραγμάτευση για 15 λεπτά, η διακοπή δεν κατάφερε να σταματήσει τη διολίσθηση των δεικτών που συνεχίζουν να καταγράφουν ισχυρές απώλειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ούτε λίγο ούτε πολύ βλέπουμε βλέπουμε να τίθεται μια παγκόσμια καραντίνα» λόγω του COVID-19, σημειώνει ο Chintan Karnani, επικεφαλής αναλυτής της Insignia Consultants. “Παρατηρείται λοιπόν μια τρελή βιασύνη για μετρητά. Οι έμποροι και οι επενδυτές πωλούν ότι μπορεί να τους εξασφαλίσει μετρητά”, προσθέτει, αιτιολογώντας την εικόνα που παρατηρείται στον χρυσό.

Η τιμή του χρυσού κατέγραψε ράλι την Κυριακή, μετά τη νέα αιφνιδιαστική απόφαση της Fed να μειώσει το επιτόκιό της σχεδόν στο 0% (0%-0,25%) και να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 700 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, τα κέρδη του χρυσού εξανεμίστηκαν γρήγορα, καθώς ούτε η κίνηση της Fed κατάφερε να σταματήσει την κατρακύλα των μετοχικών αξιών.

Έτσι, οι επενδυτές προβαίνουν σήμερα σε νέες ρευστοποιήσεις θέσεων στο πολύτιμο μέταλλο προκειμένου να καλύψουν ανοικτές θέσεις τους στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν μέσω αυτού του κλίματος, το συμβόλαιο Απριλίου για τον χρυσό χάνει 50,50 δολάρια ή 3,3% και υποχωρεί στα 1.466,20 δολάρια η ουγγιά.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στο ασήμι, με το συμβόλαιο Μαΐου να σημειώνει “βουτιά” 12,6% στα 12,68 δολάρια η ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Μαΐου για τον χαλκό καταγράφει πτώση 4,7% στα 2,349 δολάρια η λίβρα, ενώ η πλατίνα παράδοσης Απριλίου υποχωρεί κατά 12% στα 653 δολάρια η ουγγιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης