Η επιδημία του κορωνοϊού ήταν καμπάνακι αφύπνισης προς τις γαλλικές μεταποιητικές εταιρείες για την υπερβολική τους εξάρτηση από προμηθευτές στην Κίνα και την Ασία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, ζητώντας να γίνει μια εκ βαθέων επανεξέταση των εφοδιαστικών αλυσίδων.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι έδωσε εντολή να υπάρξει μια επαναξιολόγηση προκειμένου να καθοριστεί ποιες γαλλικές επιχειρήσεις χρειάζεται να οικοδομήσουν «οικονομική και στρατηγική ανεξαρτησία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η επιδημία δείχνει ότι τα εφοδιαστικά προβλήματα προκαλούν στρατηγικά προβλήματα σε ορισμένες βιομηχανίες» δήλωσε ο Λεμέρ σε δημοσιογράφους ύστερα από συνάντηση με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου για τον αντίκτυπο της επιδημίας.

Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις φαρμακοβιομηχανίες, σημειώνοντας ότι το 80% των πρώτων υλών για τις δραστικές ουσίες κάποιων σκευασμάτων προέρχονται από την Κίνα ή την Ασία.

Ο Λεμέρ αναφέρθηκε επίσης στην αυτοκινητοβιομηχανία, σημειώνοντας ότι οι εταιρείες δυσκολεύονται να βρουν πετάλια για τα φρένα, καθώς και στον κλάδο οινοποιίας, με την Κίνα να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τα γαλλικά κρασιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και την απώλεια κινεζικών τουριστικών εσόδων, η επιδημία έχει περιορισμένο οικονομικό αντίκτυπο στη Γαλλία, με τον Λεμέρ να εκτιμά ότι θα αφαιρέσει 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας από τον φετινό ρυθμό ανάπτυξης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει στις εταιρείες που επηρεάζονται από την επιδημία επιπλέον χρόνο να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και ότι οι μεγάλες εταιρείες, ειδικά στον τομέα των ενδυμάτων, θα πρέπει να είναι πιο επιεικείς με τους μικρότερους προμηθευτές που πασχίζουν να καλύψουν τις παραγγελίες τους.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει επίσης από νομικούς να εξετάσουν την πιθανότητα οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν την επιδημία ως λόγο ανωτέρας βίας, μία κίνηση που απαλλάσσει μια επιχείρηση από την ευθύνη για την αθέτηση ενός συμβολαίου λόγω απρόβλεπτων συνθηκών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης