Το Πεκίνο διατηρεί ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει εν τέλει μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019, 11:21
Το Πεκίνο διατηρεί ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει εν τέλει μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Η Κίνα διατηρεί ελπίδες για την επίτευξη μίας εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, όπως υπαινίχθηκε σήμερα ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης του Πεκίνου, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωνε πως δεν προτίθεται να υπογράψει μία κακή συμφωνία.

«Πιστεύω πως υπάρχει ελπίδα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κινέζος υφυπουργός Εμπορίου Γουάνγκ Σοουέν, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης.

Προκειμένου να δείξει το πνεύμα καλής θέλησης που κυριάρχησε κατά την τελευταία διαπραγματευτική συνάντηση των δύο πλευρών στην Ουάσιγκτον, ο Γουάνγκ απεκάλυψε ποιο ήταν το «μενού» του δείπνου τους.

Ο Κινέζος επικεφαλής Λιου Χε «έφαγε ένα μπιφμπέργκερ, ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του Ρόμπερτ Λάιχιζερ πήρε κοτόπουλο σωτέ με μελιτζάνες και ρύζι», σημείωσε ο ίδιος.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων προσφέρονταν καφές και τσάι, αλλά αμφότεροι ήπιαν νερό. Όλα ήσαν μία προσπάθεια να βρεθεί κοινό έδαφος για συμφωνία», τόνισε ο Γουάνγκ.

Ο Τραμπ από την πλευρά του άφησε χθες μικρά περιθώρια αισιοδοξίας, επισείοντας την απειλή να διακόψει τις διαπραγματεύσεις εάν δεν επιλυθούν τα πιο διαφιλονικούμενα σημεία: «έχω εμπιστοσύνη, όμως εάν δεν είναι μία καλή συμφωνία, εγώ συμφωνία δεν υπογράφω», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, αντιστρέφοντας τον αισιόδοξο τόνο που εξέφερε κατά τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019, 11:21