Εντός Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο νομοθετικό και κυρωτικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκος Χαρουτουνιάν.

   Μάλιστα, ο οργανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει τη «μάστιγα» των ελληνοποιήσεων, σκοπεύει να εντάξει άμεσα και άλλα προϊόντα, στο ελεγκτικό σύστημα «ΑΡΤΕΜΙΣ» με τα αβγά και το μέλι να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Τόσο ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θεωρεί τις ελληνοποιήσεις μεγάλη πληγή για τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς εάν δεν υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος στα σύνορα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Χαρουτουνιάν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν στα τελωνεία ελεγκτές, γεωπόνοι και κτηνίατροι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

   Σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων στο γάλα αλλά και στο κρέας, προϊόντα που είναι ευρείας κατανάλωσης θα πρέπει να υπάρξει και επαρκής αριθμός ελεγκτών, τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης