Η δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι προσφέρεται σήμερα σε νέους που ξεκινούν την κοινή τους ζωή, χάρη στα χαμηλά επιτόκια των στεγαστικών δανείων. Ένα ζευγάρι με μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα 1.500 ευρώ μπορεί σήμερα να πάρει δάνειο της τάξης των 100.000 ευρώ και να γλιτώσει την ταλαιπωρία του ενοικίου, σε μια περίοδο ευνοϊκή για αγορά ακινήτου, καθώς σε λίγους μήνες θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες, συμπαρασύροντας τις τιμές των ακινήτων και των ενοικίων.

Για παράδειγμα, το επιτόκιο στεγαστικού δανείου που δίνει η Τράπεζα Πειραιώς είναι κάτω από 2,2% για έναν στους δύο πελάτες της, Η τράπεζα εφαρμόζει προσωποποιημένη τιμολόγηση για τους πελάτες της, προσαρμόζοντας το επιτόκιο στο οικονομικό προφίλ του κάθε πελάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ζευγάρι με το εισόδημα των 1.500 ευρώ τον μήνα, λοιπόν, μπορεί να πάρει για ένα ακίνητο αξίας 150.000 ευρώ, στεγαστικό δάνειο της τάξης των 100.000 ευρώ για 20 έτη και να πληρώνει 515 ευρώ δόση και το πολύ 537 ευρώ, εάν συνυπολογιστεί το κόστος της ασφάλισης ακινήτου και δανειολήπτη που είναι υποχρεωτική σε κάθε στεγαστικό.

Η αγορά κατοικίας είναι τώρα προσιτή και η Τράπεζα Πειραιώς φροντίζει -και είναι η μόνη τράπεζα- ώστε ο καθένας να έχει το δικό του, προνομιακό και προσωποποιημένο επιτόκιο, σύμφωνα με το δικό του προφίλ.

Τα εξειδικευμένα στελέχη της τράπεζας συνεργάζονται με κάθε πελάτη, σχεδιάζουν μαζί του το δάνειο που καλύπτει τις ανάγκες του, συζητούν τα απαραίτητα βήματα για την υποβολή του αιτήματος και με απλές διαδικασίες προχωρούν σε εκταμίευση δανείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ερώτημα αγορά ή ενοίκιο, η απάντηση είναι ξεκάθαρα αγορά, αφού είναι η πιο συμφέρουσα οικονομικά, σε μια περίοδο με χαμηλά επιτόκια και αποτελεί επένδυση. Όσον αφορά την ίδια συμμετοχή που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το 20% της αγοραίας αξίας, το αφορολόγητο στις γονικές παροχές σε μετρητά δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ακόμη και για μεγαλύτερο ποσοστό, το οποίο συμβάλλει και στην επίτευξη ακόμη χαμηλότερου επιτοκίου.

Ακόμη και ως επένδυση, η αγορά ακινήτου είναι εξαιρετικά ελκυστική σε μια περίοδο με πολύ χαμηλές έως μηδενικές αποδόσεις στις καταθέσεις. Ένα επενδυτικό ακίνητο προσφέρει καθαρές αποδόσεις μέσω των ενοικίων της τάξης του 3% με του 4% σε μέσο όρο, χωρίς να συνυπολογίζεται η αναμενόμενη άνοδος της αξίας του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης