Επίθεση κατά των πετρελαιοπαραγωγών χωρών της Μέσης Ανατολής εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, καλώντας το καρτέλ του ΟΠΕΚ να μειώσει άμεσα τις τιμές του αργού, επικαλούμενος τη στρατιωτική προστασία που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στις χώρες του Κόλπου.

«Προστατεύουμε τις χώρες της Μέσης Ανατολής, δεν θα ήταν ασφαλείς για πολύ χωρίς εμάς και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να πιέζουν για όλο και υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο! Θα το θυμόμαστε. Το μονοπώλιο του OPEC πρέπει να χαμηλώσει τις τιμές άμεσα!», ανέφερε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To αμερικανικό αργό τύπου WTI σημείωσε μικρή πτώση μετά τη δημοσίευση του tweet, σημειώνοντας ωστόσο άνοδο 0,2% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή του, στα 70,91 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο τύπου Brent σημείωσε πτώση 11 σεντς ή 0,2%, στα 79,29 δολάρια το βαρέλι.

Αξιωματούχοι των χωρών – μελών του ΟΠΕΚ συνεδριάζουν εντός του σαββατοκύριακου με τις χώρες – παραγωγούς που δεν συμμετέχουν στο καρτέλ, με προεξάρχουσα τη Ρωσία, για να συζητήσουν τα επίπεδα της παραγωγής για το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την τελευταία σύνοδο του οργανισμού πριν τις αμερικανικές ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, οπότε θα ανανεωθεί το σύνολο της Βουλής των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο της Γερουσίας των ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης