Τσακαλώτος: Δεν θα συγκλονίσει τη μεσαία τάξη ο προϋπολογισμός

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, 19:07
Τσακαλώτος: Δεν θα συγκλονίσει τη μεσαία τάξη ο προϋπολογισμός

Δεν θα συγκλονίσει την μεσαία τάξη ο προϋπολογισμός, είναι η κριτική του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή.

«Δεν θα πει η μεσαία τάξη ότι εντάξει, καταστραφήκαμε με τους προηγούμενους, με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα σωθούμε τώρα. Γιατί συνεχίζουν η ανισότητα, οι χαμηλοί μισθοί, και οι κακές εργασίας και μ’ αυτόν τον προϋπολογισμό».

Υπενθυμίζεται πως ως υπουργός Οικονομικών ο ίδιος παραδέχτηκε την επιβολή μεγάλων φόρων στην μεσαία τάξη ως εργαλείο ταξικής πολιτικής λέγοντας πως υπήρξε συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσακαλώτος συνεχίζοντας την κριτική αναφέρθηκε εκ νέου στην μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος:

«Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να προσπαθήσει από τώρα να μειώσει το πρωτογενές πλεόνασμα έχοντας την παρακαταθήκη που της άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση» τόνισε.

Σε ότι αφορά την ψήφο Ελλήνων εξωτερικού, τάχθηκε υπέρ της άποψης του ΚΚΕ περί αλλοίωσης του αποτελέσματος από τους κατοίκους του εξωτερικού, οι οποίοι δεν υποβάλλουν καν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα, »και δεν ενδιαφέρονται για παράδειγμα για τα επιδόματα». 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, 19:07