Δεν μειώνονται οι συντάξεις, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ταυτόχρονα διεμήνυσε πως η χώρα θα βγει στις αγορές και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία ότι επενδύει στην καταστροφολογία αδιαφορώντας για την ίδια τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2019 στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι όπως όλες οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ έτσι και η ελληνική κυβέρνηση προχωράει σε παρεμβάσεις, τις οποίες περιγράφει με ένα συνοπτικό ξεκάθαρο και διαφανή τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφισημία τι προτείνει η κυβέρνηση να κάνει και τι θα κάνει. Δεν μειώνονται οι συντάξεις και παίρνουμε ένα κομμάτι από τα αντίμετρα παραπάνω δαπάνες της τάξης των 800 εκατ. ευρώ».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, στην πραγματικότητα είναι πιο επεκτατικός αυτός ο προϋπολογισμός διότι ήδη έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των αντίμετρων. «Το ότι είμαστε σοβαρή κυβέρνηση αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είχαμε και δημοσιονομικό χώρο το 2018 και ξεκίνησαν νωρίτερα να υλοποιούνται θετικά μέτρα (επιδότηση παιδιών κ.λπ.), πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «σπεκουλάρει» ενάντια στην οικονομία της χώρας. Σχολίασε ότι ενώ εδώ και έναν χρόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «υπάρχει τέταρτο μνημόνιο γιατί θα μειωθούν οι συντάξεις, τώρα το μαζεύει γιατί βλέπει πού πάει το πράγμα» και το μόνο που έμεινε είναι να υποστηρίζει ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. «Σας λέω. Μην επενδύσετε και σε αυτό άλλη μια φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μην επενδύσετε εσείς που τον Οκτώβριο του 2014 είχατε επιτόκιο 9,08% και τώρα λέτε για μας που έχουμε 4,3% και κατεβαίνει τους τελευταίους μήνες. Διότι θα βγούμε στις αγορές», διεμήνυσε ο κ. Τσακαλώτος και δήλωσε «ιδιαιτέρως στενοχωρημένος» για τη «σπέκουλα» -όπως είπε- της ΝΔ στις τράπεζες.

«Η πρώτη μου άποψη ήταν ότι η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που πήγε από το πελατειακό σύστημα και τον παλαιοκομματισμό στον ακραίο δεξιό λαϊκισμό, χωρίς το ενδιάμεσο στάδιο του σοβαρού συντηρητικού κόμματος» σημείωσε, τονίζοντας, πάντως, ότι αυτή η γνώμη του άλλαξε όταν διάβασε το βιβλίο τού καθηγητή Μαυροκορδάτου και προχώρησε σε αναγωγές στο σήμερα με εκείνες κατά τις οποίες η τότε Δεξιά έλεγε να καταστραφεί η χώρα αρκεί να φύγει ο Βενιζέλος.

«Από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Και σήμερα η ΝΔ λέει ας καταστραφεί η χώρα, αρκεί να φύγει ο Τσίπρας» επισήμανε. «Επενδύετε στον εθνικό διχασμό», είπε ο κ. Τσακαλώτος, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ από τα έδρανα.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τον κόσμο να αποφασίσει στις εκλογές ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνικό κράτος, μέτρα ώστε να μειωθούν οι ζημιές, μέτρα για ανάπτυξη και σε αυτό της ΝΔ, «το οποίο δεν βγαίνει».

«Η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Ο κόσμος ξέρει ακριβώς τι να περιμένει. Ξέρει ότι είμαστε μια κυβέρνηση η οποία θα λάβει, με ό,τι δημοσιονομικό χώρο έχει και μέτρα για την ανάπτυξη και χτίζει μια κοινωνία για την οποία θα είμαστε περήφανοι» υπογράμμισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης