Τσακαλώτος: Λόγω τυπικής εκκρεμότητας η καθυστέρηση της υποδόσης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018, 14:39
Τσακαλώτος: Λόγω τυπικής εκκρεμότητας η καθυστέρηση της υποδόσης
Η εκταμίευση της υποδόσης από τον ESM καθυστέρησε λόγω μιας τυπικής εκκρεμότητας και θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 15 Ιουνίου, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ενημέρωση στην οποία προέβη για το πολυνομοσχέδιο, στη ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι ενημέρωσε τους βουλευτές -και τους συνεργάτες όσων απουσίαζαν- για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί εντός της ημέρας και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ το χαρακτήρισε "εύκολο" εκτιμώντας ότι οι βουλευτές θα το υπερψηφίσουν.

Ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι «όλοι έχουν τον προβληματισμό τους, αλλά οι αυξήσεις είναι πολύ περιορισμένες», ενώ πρόσθεσε ότι για τον συγκεκριμένο φόρο θα έλθει νομοτεχνική βελτίωση στις Επιτροπές της Βουλής, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

Χαρακτήρισε την τοποθετήσή του αναφορικά με τις συντάξεις "συνοπτικότατη και περιεκτικότατη", καθώς επανέλαβε όσα είπε και στην ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών «μας μεταβίβασε την αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μετά την έξοδο από το μνημόνιο», προσθέτοντας ότι «εποπτεία θα υπάρχει, αλλά το σημαντικό είναι ότι βγαίνουμε από την επιτροπεία», ενώ ερωτηθείς αν πείστηκαν από την ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε χαρακτηριστικά:
«Ναι, μας έπεισε».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018, 14:39