«Μετά τις 22/01 μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το χρέος» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην πρεμιέρα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για τη νέα χρονιά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανακοίνωσε στο πλαίσιο αυτό, ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες και την συνεδρίαση του Eurogroup στις 22.01, με την οποία επικυρώνεται η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή αποτελεί την τελευταία εκκρεμότητα για τη χώρα ώστε μετά τον Αύγουστο να εξυπηρετεί αυτοδύναμα η χώρα τις υποχρεώσεις της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος, διευκρινίζοντας μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, ότι η Κυβέρνηση δεν έχει μετατοπίσει τη θέση της περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, καθώς ο όρος «αυτοδύναμη έξοδος» που επιλέγεται είναι «συνώνυμο της καθαρής εξόδου».

Ανοιχτό παραμένει ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και σε οφειλές στο Δημόσιο. Θα κριθεί, μέσα στις επόμενες ώρες», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης