Την επιβολή διαφορετικού πλαφόν ανά μονάδα παραγωγής, αλλά και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας πρότεινε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, από το βήμα της Βουλής.

Παρεμβαίνοντας, στο πλαίσιο τής συζήτησης για την κύρωση συμφωνίας των υπουργείων Δικαιοσύνης Ελλάδας και Κατάρ, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι, εάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσει (το απόγευμα) επιδότηση, αντί επιβολής πλαφόν, αυτό θα σημαίνει δανεισμός σε βάρος των παιδιών και των εγγονών μας «για να μην πληγούν τα κέρδη των αφεντικών σας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε παράλληλα ότι η επιβολή ενός μόνο πλαφόν (για αέριο, λιγνίτη και υδροηλεκτρικά) θα είναι “κοροϊδία”, καθώς, σήμερα, η τιμή διαμορφώνεται με βάση την ακριβότερη κιλοβατώρα (από το φυσικό αέριο).

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων, να συνυπογράψουν το αίτημα της πρωτοβουλίας πολιτών “Ρεύμα για όλους” για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με μοναδικό ερώτημα την κατάργηση ή όχι του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

«Είναι το ελάχιστο χρέος σας στους ανθρώπους μας εκεί έξω που υποφέρουν αλλά και στις επόμενες γενιές που ο κ. Μητσοτάκης χρεώνει για να επιδοτεί μέσω των λογαριασμών ολιγάρχες» είπε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι «ο κ. Μυτηλιναίος σάς τρολάρει, κιόλας, ανακοινώνοντας μόλις χτες αύξηση κερδοφορίας από την παραγωγή ενέργειας της τάξης του 108,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο και μόνο για αυτό η Δημοκρατία μας έχει υποχρέωση τουλάχιστον να διοργανώσει δημοψήφισμα με το ερώτημα της κατάργησης του Χρηματιστήριου Ενέργειας» είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης