Βελτίωση εμφάνισε το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Απρίλιο, και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο, κυρίως χάρη στις ενδείξεις ανάκαμψης στην Κίνα.

Ο όμιλος ερευνών Sentix ανακοίνωσε ότι ο δείκτης που καταγράφει το επενδυτικό κλίμα για την ευρωζώνη, σημείωσε άνοδο στο -0,3 από τις -2,2 μονάδες τον Μάρτιο.
Οι αναλυτές ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις -2,1 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υποδείκτης των προσδοκιών βελτιώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα, και διαμορφώθηκε στις -4,3 μονάδες, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο πέρυσι.

Σύμφωνα με τη Sentix, η οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη παραμένει εύθραυστη, αλλά με τις προσδοκίες να αυξάνονται, το momentum της πτώσης επιβραδύνεται.

«Με εξαίρεση την κουραστική συζήτηση για το Brexit, το γεγονός ότι αυτό επιτυγχάνεται, φαίνεται να εξαρτάται λιγότερο από τους ίδιους τους Ευρωπαίους από ό,τι από την περαιτέρω ανάπτυξη των δύο οικονομικών μεγάλων δυνάμεων, της Κίνας και των ΗΠΑ», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Sentix, Manfred Huebner.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίδραση των μέτρων πιστωτικής επέκτασης που έχει λάβει η κινεζική κυβέρνηση, ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της, δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι “είναι το συμπέρασμα των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ που θα πρέπει να δώσει περαιτέρω ώθηση”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης