Με δύο εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), τον πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φρίντριχ Μερτς και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, συναντήθηκε μεταξύ άλλων στο περιθώριο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε ακόμα με τον υπουργό Υγείας και υποψήφιο για την αντιπροεδρία του CDU Γενς Σπαν, αλλά και με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Αλέξαντερ Ντόμπριντ (CSU).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με φορείς και ενώσεις της γερμανικής οικονομίας, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) Μάρτιν Βανσλέμπεν, ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), Γιοάχιμ Λανγκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ZDH) Χόλγκερ Σβανέκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Συνομοσπονδίας Ενώσεων Εργοδοτών Γερμανίας (BDA) Στέφεν Κάμπετερ. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η δυνατότητα επενδύσεων σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας, όπου η Ελλάδα διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, τα logistics και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας τεχνολογικών-εκπαιδευτικών κέντρων για την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρόγευμα εργασίας συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τη βιομηχανία και το εμπόριο Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την εξωστρέφεια και την οικονομική διπλωματία, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής της Daimler Buses και διευθύνοντα σύμβουλο της EvoBus GmbH, Τιλ Ομπερβέρντερ, και το μέλος του ΔΣ του Schwarz Gruppe (Lidl, Kaufland) Θωμά Κυριάκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης