Συγχαρητήρια επιστολή στον νέο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέστειλε ο προέδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, ενώ την ικανοποίησή του για την επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά στη συγκεκριμένη θέση, εκφράζει -ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του- και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Γεώργιος Κωνσταντόπουλος.

Αναλυτικότερα, στη συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ.Σχοινά, ο πρόεδρος του ΣΒΕ επισημαίνει: «Η ανάθεση των υψηλών καθηκόντων του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προέκυψε τυχαία. Η σκληρή δουλειά των προηγούμενων δεκαετιών και η αξιοσύνη που σας διακρίνει, δικαιώθηκαν απόλυτα από την επιλογή σας να υπηρετήσετε τα επόμενα χρόνια στη συγκεκριμένη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος αισθάνεται υπερηφάνεια, που εσείς, ένας άνθρωπος που πάντα βρισκόσαστε δίπλα μας, είναι πλέον επίλεκτο μέλος της ομάδας των ανθρώπων που λαμβάνουν τις σημαντικές αποφάσεις για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και την Ανάπτυξη.

Θεωρούμε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα μας η διαχείριση του κρίσιμου χαρτοφυλακίου της Μετανάστευσης, της Εκπαίδευσης, της Απασχόλησης και της Ασφάλειας. Επειδή ακριβώς γνωρίζουμε την ποιότητα της δουλειάς σας, είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στα νέα σας καθήκοντα. Με την επιλογή σας στη συγκεκριμένη θέση, η πατρίδα μας αναβαθμίζεται κατακόρυφα στα μάτια 500 σχεδόν εκατομμυρίων πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και αποκτά διεθνές κύρος που της έλειψε τα προηγούμενα χρόνια».

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΣΕΒΕ επισημαίνει ότι η επιλογή του κ.Σχοινά δημιουργεί Μαργαρίτη Σχοινά, εθνική υπερηφάνεια δημιουργεί σε εμάς και σε όλους πιστεύουμε τους Έλληνες (…). Ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει τη μετανάστευση, την ασφάλεια, την εργασία και την εκπαίδευση και μία εξέχουσα θέση την οποία λαμβάνει για πρώτη φορά Έλληνας πολίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχόμαστε στον κ. Σχοινά καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο κρίσιμο χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει και είμαστε βέβαιοι ότι με την πολύχρονη γνώση, την τεχνοκρατική και πολιτική του εμπειρία από επιτελικές θέσεις ευθύνης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συμβάλλει καθοριστικά στην χάραξη και υλοποίηση πολιτικών με ουσιαστικά και αναγνωρίσιμα αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους πολίτες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης