Βουλγαρία: Υπερδιπλασιασμός άμεσων επενδύσεων το εννεάμηνο του 2019

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, 13:37
Βουλγαρία: Υπερδιπλασιασμός άμεσων επενδύσεων το εννεάμηνο του 2019

Τον υπερδιπλασιασμό των άμεσων ξένων επενδύσεων στη Βουλγαρία το πρώτο εννεάμηνο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, υπογραμμίζει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

«Οι ξένες άμεσες επενδύσεις στη Βουλγαρία τους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους έχουν υπερδιπλασιαστεί, σύμφωνα με την Κεντρική Εθνική Τράπεζα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ.

Επισημαίνει, επίσης, ότι «την περίοδο από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του 2019, οι άμεσες ξένες επενδύσεις (στη χώρα) αυξήθηκαν κατά 714,5 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με την αύξηση των 283,4 εκατομμύρια ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018».

Σύμφωνα με τον κ. Μπορίσοφ, «οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι στη Βουλγαρία. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους προς τη βουλγαρική οικονομία. Το κράτος θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τους επενδυτές, γεγονός που θα οδηγήσει στο άνοιγμα (και τη λειτουργία) περισσότερων εργοστασίων, επιχειρήσεων, επαγγελματικών ακινήτων, νέων θέσεων εργασίας και σε υψηλότερα εισοδήματα για τους πολίτες».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, 13:37