Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη στον απόηχο της προειδοποίησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης και μετά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 1,23 δολ. ή 2,3% διολισθαίνοντας στα 52,57 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ στα χαμηλά της ημέρας διολίσθησε μέχρι τα 51,80 δολ. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συμβόλαιο Μαρτίου υποχώρησε 1,03 δολ. ή 1,9% στα 53,01 δολ. το βαρέλι.

Τέλος, το Brent Μαρτίου υποχώρησε 1,24 δολ. ή 2% κλείνοντας στα 61,50 δολ. στο ICE Futures Europe.

Τη Δευτέρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε καθοδικά την εκτίμηση του για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2019 στο 3,5% από 3,7% προηγουμένως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ταμείο επικαλέστηκε τις αυξημένες εμπορικές εντάσεις αλλά και τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων από την Federal Reserve.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα και έδειξαν ετήσια ανάπτυξη 6,6% το 2018 – το χαμηλότερο ρυθμό από το 1990 – επιβάρυναν περαιτέρω το κλίμα.

Ανησυχία προκάλεσαν τέλος οι αναφορές ότι η αμερικανική κυβέρνηση ακύρωσε τις προγραμματισμένες εμπορικές συνομιλίες με αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων – μεταξύ των οποίων και δύο υφυπουργοί της κινεζικής κυβέρνησης – λόγω του αδιεξόδου σε θέματα που αφορούν την προστασία της πνευματικές ιδιοκτησίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης