Ραγδαίες απώλειες σημειώνουν τα ιταλικά ομόλογα αντιδρώντας στην επαπειλούμενη πολιτική κρίση. Η κυβέρνηση συνεργασίας της ξενοφοβικής Λέγκας με το αντισυστημικό Κίνημα των 5 Αστέρων κλυδωνίζεται μετά την απαίτηση του αντιπροέδρου και υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Η Λέγκα χαρακτήρισε μάλιστα την προκήρυξη πρόωρων εκλογών τη “μοναδική εναλλακτική” στον πολιτικό γάμο με το Κίνημα των 5 Αστέρων, βάζοντας οριστικό τέλος στις ελπίδες για επιβίωση του κυβερνητικού συνασπισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για εμάς, η μόνη εναλλακτική σε αυτή την κυβέρνηση είναι να δοθεί ο λόγος στους Ιταλούς με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών”, ξεκαθάρισε η Λέγκα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου -που έχει αντίθετη κατεύθυνση από την τιμή του- διεκδικεί τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2018.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε να κερδίζει 24 μονάδες βάσης, στο 1,77%, διευρύνοντας το spread έναντι του γερμανικού αντίστοιχου ομολόγου στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά χρέους της Ιταλίας είχε ταραχώδη πορεία τους τελευταίους 14 μήνες, από όταν σχηματίστηκε ο συνασπισμός της Λέγκας με το Κίνημα Πέντε Αστέρων και ανακοίνωσε σχέδια αύξησης των δαπανών, μπαίνοντας σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης