Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι τιμές των ομολόγων, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να οδεύουν στο χαμηλότερο επίπεδο (1,30%) των τελευταίων 30ημερών.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,3%, από 1,44% που κυμαίνονταν χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Στα επίπεδα του 0,52%, από 0,57% υποχώρησε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου.

   Θετικό και σήμερα το κλίμα στην αγορά, μετά και τη δημοσιοποίηση έκθεσης της Black Rock. Η μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο προτείνει, μεταξύ άλλων, περιφερειακά ομόλογα υψηλών αποδόσεων ως επενδυτική επιλογή για το 2020.

Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του επενδυτικού οίκου εμφανίστηκε συγκρατημένα θετικός σε τοποθετήσεις υψηλότερου κινδύνου. Υπενθυμίζεται ότι τα ελληνικά ομόλογα τα οποία δεν διαθέτουν ακόμη αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας από τους διεθνείς οίκους, συμπεριλαμβάνονται αναγκαστικά στις τοποθετήσεις υψηλότερου κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 29 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 27 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 15ετές ομόλογο με 13 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,36%, από 1,44% χθες, έναντι 0,29% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,655, από 1,74%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης