Καινοτομικές εφαρμογές για διαχείριση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πρόβλεψη πυρκαγιών, παρακολούθηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κά, βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας Go 4.0 Green Crowdhackathon, που διοργάνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά το διήμερο 14-15 Δεκεμβρίου 2019, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

   Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 200 νέοι προγραμματιστές, αναλυτές και φοιτητές που παρουσίασαν ψηφιακές εφαρμογές για δράσεις που σχετίζονται με την προστασία του Περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Τους νικητές βράβευσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης και τόνισε:

   «Τους νέους τους χρειαζόμαστε για να είναι ενεργοί συμμέτοχοι στην προσπάθεια να χτίσουμε μια καινούρια Ελλάδα. Με αυτόν τον διαγωνισμό, συνδυάζονται η καινοτομία, το περιβάλλον και οι νέοι, οι οποίοι προσφέρουν έξυπνες ιδέες προκειμένου να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Οι νέοι είναι ο βασικός πλούτος της χώρας μας».

   Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη εφαρμογών Πράσινης Καινοτομίας που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων της εποχής μας και συνεισφέρουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Διακρίθηκαν 6 ομάδες νέων, που κατάφεραν μέσα σε ένα 48ωρο να θέσουν σε εφαρμογή την καινοτόμο ιδέα τους με πρακτική εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας.

   Ειδικότερα:

   Το 1ο βραβείο έλαβε η ομάδα PARITY PLATFORM, για εφαρμογή διαχείρισης συναλλαγών σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

   Το 2ο βραβείο η έλαβε η ομάδα VAMIN, για την εφαρμογή πρόβλεψης πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με τη χρήση αισθητήρα μονοξειδίου του άνθρακα.

   Το 3ο βραβείο έλαβε η ομάδα Analogprogrammers, για εφαρμογή οpen source hardware για την κατασκευή κόμβων που θα αποστέλλουν δεδομένα ποιότητας αέρα στην πλατφόρμα, η οποία θα παρέχει live γραφήματα και στατιστικά.

   Το 4ο βραβείο έλαβε η ομάδα weroar, για εφαρμογή διαγωνισμών προώθησης οικολογικής συνείδησης.

   Το 5ο βραβείο έλαβε η ομάδα Charge4charge, για την πλατφόρμα αποδοτικότερης αξιοποίησης της υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με τη χρήση νευρωνικών δικτύων και τη δυνατότητα δυναμικής τιμολόγησης.

   Το 6ο βραβείο έλαβε η ομάδα Solaris++Go4Green, για τη μεταφορά δεδομένων με έξυπνες συσκευές και αποθήκευσής τους σε clouds σε πραγματικό χρόνο.

   Σε αυτές τις ομάδες απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, ενώ για όλους τους συμμετέχοντες θα υπάρξουν δυνατότητες δικτύωσης και συνεργασιών με το υπουργείο και τους συνεργαζόμενους φορείς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης